Kategorier
Bøger

Ny bog om K. E. Løgstrup

I 2017 genudgav Cura Forlag bogen TANKE OG HANDLING SKAL VÆRE EET. PERSONALISME I FRANKRIG af K.E.Løgstrup, som omhandler den personalistiske inspiration som Løgstrup fik fra Frankrig. 

I år har Dr.phil. Hans Hauge så begået en bog om flere af inspirationskilderne til Løgstrups tænkning i bogen; Den ukendte Løgstrup – De seks fromhedsbølger udkommet på Eksistensens forlag.

Hans Hauge har forklaret over for Kristeligt Dagblad, at det var en anklage mod Løgstrup om inspiration fra nazismen, der fik ham til at grave ned i, hvad Løgstrup égentlig foretog sig det år, han som nyuddannet i 1930’erne opholdt sig i Frankrig. Her opdagede Hans Hauge K. E. Løgstrups ukendte franske forbindelse til personalismen.

“Der er også flere, som har opdaget denne forbindelse mellem Løgstrup og personalismen; det har den personalistiske tænketank Cura, som har genudgivet Løgstrups franske kronikker, og det gælder den flittige teolog Preben Salomonsen, der har fremlagt en lang række nyttige redegørelser for alle de franske personalister.

Det må være noget med tidsånden, der gør, at vi tre helt uafhængigt af hinanden begynder at undersøge den franske forbindelse.”

Hans Hauge, Den ukendte Løgstrup s.20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *