Kategorier
Arrangementer Bøger Personalisme

Ny bog om dannelse

Bogen “Det skal kendes. Dannelse som kommunal vej og vision” er redigeret af Jonas Norgaard Mortensen og udkommer på Forlaget Cura den 7. november.

I Guldborgsund Kommune er dannelse en bærende værdi og vision. Kommunen har en erklæret ambition om at være “Danmarks dannelseskommune” og har prioriteret dannelse gennem initiativer som Dannelsesrygsækken, Filosofi i Folkeskolen, MasterClass om dannelse, Kulturtjenesten, forskningsprojekter og nationale konferencer om dannelse.

“Det skal kendes på en voksen, at det har været barn i Guldborgsund,” er et slogan og pejlemærke for kommunens ambition. Sloganet udtrykker ambitionen om, at kommunens store satsning på dannelse vil præge børn og unge og sætte sig så bemærkelsesværdige spor, at det simpelthen kan kendes på en voksen, at det har været barn i Guldborgsund.

Hele Guldborgsund Kommunes dannelsesarbejde munder nu ud i bogudgivelsen “Det skal kendes. Dannelse som kommunal vej og vision”. Visionen med bogen er båret af en passion for at styrke dannelsens plads, nøglepersoner og praktik i alle landets kommuner. Bogen indfanger og formidler Guldborgsund Kommunes vej og vision som dannelseskommune, og har som formål at inspirere og kvalificere dannelsespraktikere i hele Danmark.

Bogen rummer blandt andet ti teoretiske tekster om dannelsesfilosofi skrevet af ti professorer samt ti praktiske beskrivelser af dannelsessteder. Med bogen “Det skal kendes” kan alle tage med på Guldborgsund Kommunes dannelsesrejse og få inspiration, viden og baggrund, teori og praksis samt redskaber til at tage rejsen selv.

  • Bogen er redigeret af direktør og forfatter Jonas Norgaard Mortensen.
  • Læs mere på www.dannelseskommune.dk eller prøvelæs her.
  • Pris inkl. moms: 295 kr.
  • ISBN13: 978-87-999256-5-0.

Bogreception

I forbindelse med udgivelsen holdes bogreception på Fuglsang Kunstmuseum, Nystedvej 71, 4891 Guldborgsund torsdag 7. november kl. 14.00 til 16.00.

Her er der mulighed for at høre nærmere om forløbet og bogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *